Rólunk írták“Ékszerdoboz a IX. kerületben. Évi barátnőm szerint az a környék egyenesen maga a magyar Berlin. Nos, ha ez így van, akkor az étterem pedig maga a francia romantika! Drukkolok a Petrusnak, én boldogan álltam fel az asztaltól! Ajánlom a helyet mindenkinek, aki szereti a jó ételt, a meghitt baráti vacsorákat és természetesen a romantikus randikat!”

— Házisáfrány.blog.hu‘Punk romantika – Petrus. Imádjuk, ha valaki látszólag fejjel megy a falnak. A járt utat a járatlanért feladók kategóriájából kerülnek ki a barátaink. Mert ugye a kilencedik kerület azért nem a fine dining-ről szólt eddig. Eddig. A Petrus ugyanis tök rendben van. Tangoharmónikás bácsi zenélt és beindultak a romantikus vénáink iziben.’

— Neszeszer.blog.hu


‘Tökfőzelék comme il faut. Feke Zoltán azt mondja, a Petrust családias hangulatú, igazi törzshellyé akarja tenni. Mi biztosan visszamennénk. Láthatóan szívét-lelkét tette bele: azt meséli, franciaországi útjain szerzett edények díszítik az éttermet, ám ennél fontosabb, hogy olyan emberekkel dolgozik együtt, akikkel az elmúlt húsz évben már összeszokott csapatot alkottak. ‘

— Kultography.hu“Aki képes volt egy étteremnek két Bib Gourmand jelölést szerezni, az jogosan vág bele egy sajátba. Sikerre van ítélve. Feke Zoltán a Ferencvárosban találta meg azt a helyet, ahol valósággá váltotta a Franciaországban tett utazásai során kialakult álmát. A családias étterem fogalmát új, francia hangulatba burkolta, tovább gondolva egy szintén otthonos látványkonyhával.”

— Turizmus.com“A magabiztos séf ezúttal nem elegáns környéket választott, hanem a Ferencvárost. Párizsi hangulat, ínyenc fogások, ferencvárosi áron. Az ételkínálat nagyanyáink főztjét dicséri, de a kor szellemének megfelelő csavarral. A burgonyakrémlevest kolbász chipsszel tálalják, a sült oldalast vargányás pecsenyelével öntik le.”

— Dolcsevita.huNagyon tud főzni – ezt eddig is pontosan tudtuk a már évek óta méltán híres Feke Zoltánról. Nem is titkoljuk: pozitív előítélettel indultunk el a IX. kerületbe, amint meghallottuk, hogy saját éttermet nyit sokak kedvenc hazai séfje. Alig vártuk, hogy meglepjen minket az „otthonos helyként” bemutatkozó Petrus. Ezt is tudta. Nagyon.

Tovább olvasom

— welovebudapest.comÍgértem nektek korábban, hogy ellátogatok ide. Amikor az Élesztő megnyílt, és nem lehetett a környékén emberi ételt kapni, elkezdtem kutatni. Persze egyből belefutottam valami ehetetlenbe, aztán tovább próbálkoztam kevés sikerrel. A Petrus étterem azonban friss, első ránézésre szerethető, ráadásul a Vár:a Speiz szakácsa, Feke Zoltán séf nyitotta. Már az első percben kijelentette, hogy a cél itt is a Bib Gourmand, úgyhogy ígéretesnek tűnt a dolog.

Tovább olvasom

— varosban.blog.huÉrdekes a helyszínválasztás: a IX. kerület rehabilitált részén egy elegáns, környezetétől teljes mértékben elütő éttermet nyitni merész vállalkozás. Kíváncsian várjuk, mit tartogat számunkra a honlapja alapján oly ígéretes Petrus Restaurant. Nagyon egyszerű, ugyanakkor erős, magabiztos mottót választott a tulajdonos-séf Feke Zoltán: “a mi előnyünk az, hogy tudunk főzni.” Lássuk, így van-e!

Tovább olvasomA Petrus éttermet több szempontból is okunk van szeretni. Jópofa a névválasztása, hiszen az ínyencek zöme Gordon Ramsay londoni éttermére asszociál és/vagy a legendás Chateau Petrus pincészetre, s gondolatban franciásan ejti a szót, miközben a magyar konyha legkedveltebb zöldfűszere, a petrezselyem a hely ikonja és névadója. Szerethetjük azért is, mert séfétterem, s nem is akárkié, Feke Zoltán a hajdani Loulou tulajdonosának Rudits Károlynak „Vár, a Speiz” nevű éttermét hagyta ott a saját étterem kedvéért. Ahogy a borok világában azok a pincészetek viszik a prímet, ahol ugyanaz a tulaj és a borász, úgy e modell a gasztronómiában is beválna, ha a séfek zömének lenne hozzá anyagi alapja. Mindezeken túl a Petrusnak egyből sikerült elérni 12 Gault Millau pontot, ami azért igen szép teljesítmény.

Tovább olvasom

— dorozsmaiendre.blogspot.huMegbúvó kis sziget, Párizst idéző hangulatú környék a dinamikusan fejlődő Ferencváros szívében. A Ferenc tér hangulatos parkja szomszédságában néhány nappal ezelőtt igazi gasztronómiai fellegvár nyílt meg, amelynek azonban hamarosan híre megy majd Budapest-szerte. Az étterem tulajdonosa, Feke Zoltán séf merész húzással döntött úgy, hogy új éttermét nem a divatos sétálónegyedek környékén nyitja meg, hanem egy kicsit szokatlanabb, de nagyon szerethető helyszínen. A tervek szerint az étterem maga is nagyon szerethető lesz, ezt belépés után azonnal megállapítja a látogató, hiszen olyan hangulat fogadja, hogy egy percig sem feszeng, hanem azonnal otthon érzi magát.

Tovább olvasomFeke Zoltán neve nem ismeretlen a gasztronómia világában. Kevés olyan séf dolgozik Magyarországon, aki Bib Gourmand jelölést szerzett, Zoltánnak rögtön kettő is sikerült. Most új utakra lép, elhagyva a Vár: a Speiz biztonságát. Megnyitotta saját éttermét a Ferencvárosban, Petrus néven.

Tovább olvasomKevés olyan séf dolgozik Magyarországon, aki Bib Gourmand jelölést szerzett. Feke Zoltánnak rögtön kettő is sikerült. Most új utakra lép, elhagyva a Vár: a Speiz biztonságát: megnyitotta saját éttermét, Ferencvárosban.

Tovább olvasomFerencváros dinamikusan fejlődő városrésze nyár elején újabb gasztronómiai gyöngyszemmel bővült. A híres séf Feke Zoltán megvalósította álmát és megnyitotta a francia stílusú vendéglőjét.

Tovább olvasomAzt kell, hogy mondjam a IX. kerület egyik büszkesége lehet ez az elképesztő jó hangulatú kis bisztro, ahova betérve garantáltan elfelejted, azt hogy Budapesten vagy. Inkább egy kis vidéki étterem hangulatát kelti, ahol elmenekülhetsz egy időre a nagyváros rohanó életétől.

Tovább olvasom

— passion4gastronomy.blogspot.hu“Restaurants of the month”

— Where magazin“Ezért is örülök, hogy elmentem a Petrusba, mert ezentúl, ha megkérdezik tőlem, hogy melyik a kedvenc éttermem, akkor habozás nélkül fogom mondani, hogy a Petrus. … Az étlap mellett maga a hely is harmonikus, otthonos, jó hangulatú, minden el van találva, és a Ferenc tér környéke is sokat hozzáad. A falon rengeteg bekeretezett számla a séf gyűjtőútjairól, csupa neves és kevésbé ismert franciai étterem, ahonnan Feke Zoltán inspirációkat gyűjt. … Szuper hely a Petrus, azonnal megszerettük, biztosan visszatérünk még.”

Tovább olvasom

— index.hu“Feke Zoltán és a Bib Gourmand jelölés nem ismeretlenek egymás számára. Néhány éve a Vár: a Speiz séfjeként két egymás utáni évben is megszerezte az elismerést az étteremnek. Ellenben idén, a belváros peremén, a 9. kerületben lévő saját étterme, a Petrus is megkapta a „Michelin-csillag küszöbe”-nek is nevezett jelölést.”

Tovább olvasom

— diningguide.hu

2016041334032-600x400
„Egyszerű, minőségi konyha, megfizethető áron.” Ezekkel a jelzőkkel illeti a Michelin-kalauz a Bib Gourmand díjat elnyert éttermeket. És bár a Michelin-csillagnak továbbra is nagyobb a tekintélye, az ínyencek többsége ma már a száját nyalogató Bibendum figurát keresi legtöbbször. 2016-ban Magyarországon a Petrus Restaurant és a Laci Konyha érdemelte ki az elismerést. A ferencvárosi Petrus bisztró tulajdonosával és konyhafőnökével, Feke Zoltánnal beszélgettünk.”

Tovább olvasom

— magyarkonyhaonline.hu