A Petrus nem egy fellengzős dolog. A petrezselyem egy nagyon mai alapanyag, de mégis egyszerű és mindenki tudja értelmezni. Nem akartam volna franciás nevet adni, vagy valami bonyolult élelmiszert választani. A petrezselyem egy megbízható, sokat használt cucc. Ezt fejezi ki a név.

A comfort food, amit képviselek, azt jelenti, ez kicsit otthoni, de csak annyiban, hogy sallangoktól mentes. A legkiválóbb alapanyagokkal dolgozunk, és tisztességes ételt készítünk, amit olykor én magam szolgálok fel. Lesznek ismerős ízek, amiket a nagymama konyhájában is megszoktunk már. Szívem szerint úgy hívtam volna a Petrust, hogy Petrus Kisvendéglő. De ennek a szónak Magyarországon más jelentéstartalma van. De valami ilyesmit szeretnék kifejezni, amikor azt mondom, hogy comfort food kerül a Petrus vendégeinek asztalára.

Az volt a szempont, hogy alapanyagban jó minőséget találjunk, de ne legyünk túlságosan drágák. Az innováció az elkészítésben lesz, és abban, ahogy párosítjuk a dolgokat. Van például nálunk paradicsomos káposzta, és ehhez egy saját készítésű  marokkói kolbász dukál. A nagymama főztjének ízei felismerhetők lesznek, de csavarok rajta egyet.

9 hónappal a nyitás után megmásztuk az első lépcsőfokot, mivel 2014 márciusában megkapta az étterem a Michelin ajánlást, amit aztán Magyarországon egyedülálló módon a rákövetkezendő 7 évben egészen 2020-ig minden évben újra kiérdemelt. Sajnos a koronavírus-járvány miatt éttermünk 2021-ben zárva volt, a séf álma az, hogy a nyitás után visszatérjen minden a régi kerékvágásba, de mégiscsak a legfontosabb az, ha hozzám jönnek, egyenek egy jót.

Feke Zoltán – tulajdonos-séf